Begrijpelijke informatie over borstkanker

Veel ziekenhuizen bieden uitstekende zorg voor borstafwijkingen en bij veel van Nederlandse ziekenhuizen vormt excellente mammazorg een belangrijk speerpunt. Om deze hoge kwaliteit van zorg samen te laten gaan met hoge kwaliteit van informatie, ontwikkelden wij met verschillende ziekenhuizen het informatiepakket (Divi’s) voor patiënten met borstkanker.
Eén op de zeven vrouwen in Nederland krijgt te maken met borstkanker.

Met beeldende informatie over borstkanker biedt Indiveo ziekenhuizen hoogwaardige patiënteninformatie om de kwaliteit voor haar patiënten te verhogen. Binnen het mammacare pakket worden ziektebeelden zoals DCIS en bortskanker en complexe behandelingen zoals immunotherapie en chemotherapie in beeldverhalen uitgelegd. Daarnaast vormt elke Divi in het pakket een centraal platform voor links naar betrouwbare informatie over borstkanker.

De ontwikkelde Divi’s omvatten grofweg de volgende onderwerpen:

  • Goedaardige borstafwijkingen
  • Verdenking op borstkanker
  • Familiaire en erfelijke aspecten rondom borstkanker
  • Vormen van borstkanker
  • Second opinions
  • Nazorg en nacontrole van borstkanker
Meer tijd voor zorg

Begrijpelijke informatie over borstkanker bespaart zorgverleners veel ‘uitleg-tijd’. Dit geeft ruimte voor efficiënte en duurzame inzet van personeel, besparing op kosten én aandacht voor de zorg aan patiënten. Bovendien kunnen zorgverleners en communicatie experts met Indiveo leren over voorkeuren van patiënten!

Resultaat

Met de werkgroepen van de betrokken ziekenhuizen is er een uniform en betrouwbaar informatiepakket ontwikkeld dat voor alle ziekenhuizen in Nederland direct in te zetten is. Patiënten weten welke handelingen plaats gaan vinden en hoe zij zich hier het best op kunnen voorbereiden.

In de beeldverhalen wordt aandacht besteed aan de anatomie van het menselijk lichaam en de verschillende handelingen die plaatsvinden in het ziekenhuis. Een goed voorbeeld van deze combinatie is de schildwachtklier procedure.

Bekijk alle inhouden van deze case in het thema Borstkanker.

Meer cases

Nierziekten (UMCG-MCL)

Het verbeteren van informatie voor nierpatiënten samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Medisch Centrum Leeuwarden.
Lees verder
Menu