Maatwerk. Specialist in begrijpelijke medische animaties

Soms is een Divi nog niet beschikbaar in onze Divitheek. In deze gevallen ontwikkelen wij Divi’s met alle begrijpelijke informatie, zoals medische animaties en afbeeldingen erg vlot, zodat je nooit lang hoeft te wachten.

Specialist in patiënteninformatie
Met ons gespecialiseerde team dat bestaat uit medische illustratoren, animatoren, tekstschrijvers, zorgadviseurs en medisch specialisten informeren wij elke dag honderden patiënten. Divi’s zijn volledige informatiefolders en bestaan uit medische animaties, illustraties en infographics.

Begrijpelijke zorganimaties
Binnen de informatie die wij ontwikkelen staat begrijpelijkheid en betrouwbaarheid altijd voorop. Wij schrijven informatie op een begrijpelijk taalniveau (B1) en ondersteunen alle informatie met afbeeldingen.

Wetenschap en best practices
Wetenschappelijk onderzoek en onze praktijkervaring laten zien dat beeldende informatie bijdraagt aan betrokken en geïnformeerde patiënten. Om dit te bereiken denken wij mee met zorgverleners en communicatiespecialisten om patiënten op het goede moment te voorzien van begrijpelijke informatie. Hiermee willen wij elke patiënt een goede basis geven in een zo vroeg mogelijke fase van het zorgproces.

Waarom een medische animatie?

Indiveo maakt medische animaties. Als een groep mensen hetzelfde boek leest, creëert elk individu een eigen voorstelling. Dat maakt lezen een unieke en persoonlijke ervaring. Maar dit effect is in de zorg meestal niet gewenst.

Zorgprofessionals zijn via de wet (WGBO) verplicht om patiënten voor te lichten over onderzoeken, ziektebeelden, behandelingen en procedures. Medische animaties kunnen zorgverleners enorm helpen om informatie over te brengen en het effect van informeren te verbeteren. Door gebruik te maken van animaties vertel je als zorgverlener elke keer een betrouwbaar en begrijpelijk verhaal waar je op kunt vertrouwen.

Samen een Divi maken

Hoe gaat dat in zijn werk?

Idee en doel van de Divi

Jullie organisatie of vakgroep heeft een idee om een Divi doelgericht in te zetten. Bijvoorbeeld om minder tijd kwijt te zijn aan de uitleg van immunotherapie.

Kennismaken

Wij komen langs om kennis te maken en een gesprek te voeren over de inhoud. Daarnaast vragen wij jullie om één contactpersoon (met mandaat) aan te stellen.

De Divi maken

Wij starten met het ontwikkelen van jullie Divi en werken naar een eerste concept.

Feedback

We leggen de Divi op de juiste momenten voor, zodat jullie zo weinig mogelijk tijd hoeven te investeren.

Starten met informeren!

Nu is het tijd om de Divi dagelijks te in te zetten. Bepaal wie de Divi op welk moment stuurt.

Zelf een Divi maken?

Wil jullie vakgroep of organisatie aan de slag met een Divi die nog niet in de Divitheek te vinden is? Bespreek met ons de maatwerk oplossingen!

Menu