Begrijpelijke uitleg over een Port-a-Cath in het Amphia

Een Port-a-Cath of poortkatheter vraagt de nodige uitleg. Om de informatie voor patiënten rondom de Port-a-Cath te verbeteren, ontwikkelden we samen met de vakgroep chirurgie van het, onder leiding van Annedit Jas deze Divi. We vroegen Annedit hoe ze de ontwikkeling van deze Divi heeft ervaren.

Kun je iets vertellen over hoe de productie is gestart?

“Ik ben begonnen met het verzamelen van verschillend materiaal over de Port-a-Cath. Dit materiaal heb ik voorgelegd aan chirurgen, radiologen en medewerkers van de poliklinische OK. Zo konden zij controleren of de verzamelde beelden overeenkwamen met de werkelijkheid.”

“Nadat we het diverse materiaal bij Margot hadden aangeleverd, startte het productieproces”.

“Nu willen we met deze begrijpelijke en beeldende informatie de patiënttevredenheid verhogen, een mooie uitdaging waarbij we ook worden begeleid door Indiveo.”

— Annedit Jas, manager vakgroep Chirurgie 

Hoe ben je begeleid tijdens de productie?

“Margot was heel duidelijk over de stappen in het productieproces. Ze spoorde ons aan om kritisch te kijken naar het eerste storyboard.” (Een storyboard is de inhoudelijke verhaallijn zoals deze geanimeerd gaat worden).

“Tijdens het proces maak je steeds keuzes. In de eerste fase kan er nog veel aangepast, toegevoegd of verwijderd worden, dat kan (en hoeft) later niet meer. Op basis van onze feedback werd de animatie in opeenvolgende stappen uitgewerkt tot een eindproduct met een voice-over. Het Studio team van Indiveo heeft een mooi product opgeleverd!”

De vakgroep chirurgie van het Amphia in Breda zet in op patiënttevredenheid. 

Hoe heb je het productieproces ervaren?

“Ik vond het een prettig productieproces en we zijn goed begeleid, nu willen we met deze begrijpelijke en beeldende informatie de patiënttevredenheid verhogen, een mooie uitdaging waarbij we ook worden begeleid door Indiveo.”

Ook een idee om jullie de zorg begrijpelijk te maken?
Neem contact op!

Deel dit artikel

Meer cases