Indiveo Creatie Studio

Specialist in begrijpelijke animaties

De Creatie Studio van Indiveo ontwikkelt begrijpelijke animaties voor de zorg én het sociale domein. Elke animatie is een onderdeel van een Divi: een informatiemodule over een specifiek onderwerp.
Indiveo beschikt over een uitgebreide Divitheek gevuld met begrijpelijke animaties. Is een Divi nog niet beschikbaar in onze Divitheek? Dan maken wij deze graag samen!

Een team van experts

Maak kennis met ons team van medische illustratoren, tekstschrijvers, zorgadviseurs en medisch specialisten, die samenwerken om animaties te produceren die niet alleen informatief, maar ook boeiend en makkelijk te onthouden zijn. Met onze ervaring weten wij goed hoe je informatie begrijpelijk overbrengt.

Begrijpelijke Divi’s

Wij combineren medische kennis met creativiteit om onze unieke Divi’s te creëren. Divi’s zijn informatieve animatiemodules die complexe gezondheidsonderwerpen vertalen naar heldere boodschappen voor patiënten en cliënten.

Toegankelijke gezondheidsinformatie op B1 taalniveau

We zorgen ervoor dat onze informatie toegankelijk is door deze te schrijven op een begrijpelijk taalniveau (B1), wat essentieel is voor het effectief overbrengen van belangrijke gezondheidsboodschappen. Dit betekent dat onze teksten en animaties niet alleen makkelijk te begrijpen zijn, maar ook actiegericht en patiëntgericht.

Onze animaties bevatten een ondertiteling. Zo is elke animatie ook voor slechthorenden te begrijpen.

Betrouwbare en geverifieerde voorlichting

Onze animaties en Divi’s worden samen met gekwalificeerde zorgverleners geproduceerd én gevalideerd om nauwkeurigheid, actualiteit en betrouwbaarheid te garanderen. Bovendien zijn Indiveo animaties zijn altijd anatomisch correct en stijl-neutraal.

Een Divi in meerdere talen

Onze Divi’s worden geleverd in het Nederlands, maar meerdere talen kunnen eenvoudig worden toegevoegd. Wij gebruiken bij voorkeur native speakers om onze animaties in te spreken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Beeldende voorlichting werkt!

Wetenschappelijk onderzoek en onze praktijkresultaten laten zien dat beeldende informatie bijdraagt aan betrokken en geïnformeerde patiënten. Om het effect van animaties zo groot mogelijk te maken, denken wij mee om het informatieproces te optimaliseren. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om na te denken over het moment waarop animaties wordt aangeboden in het zorgproces. Met onze kennis ondersteunen wij hierbij en zorgen we samen voor resultaat.

Waarom een uitleganimatie van Indiveo?

Wist je dat maar liefst 80% van de mensen die een animatie bekijken, zich deze animatie nog herinnert na dertig dagen? 

Met een uitleganimatie van Indiveo wordt medische informatie toegankelijk voor een grote doelgroep. Elke zorgverlener legt hiermee complexe informatie uit in een veel kortere tijd. 

Met animaties van Indiveo kunnen zorgverleners vertrouwen op de beste uitleg aan patiënten, essentieel in de moderne zorgpraktijk. 

Bovendien zijn onze animaties altijd anatomisch correct, geverifieerd en voldoen zorgprofessionals met Indiveo aan de (WGBO) plicht om patiënten goed voor te lichten over onderzoeken, ziektebeelden, behandelingen en procedures. 

Voorbeeld: Voorlichting bij gebruik van uw inhalator.

Een animatie en Divi maken, hoe gaat dat?

1. Jullie idee en doel

Jullie organisatie of vakgroep heeft een idee om een Divi doelgericht in te zetten. Bijvoorbeeld om minder tijd kwijt te zijn aan de uitleg van immunotherapie of om samen beslissen onder de aandacht te brengen.

Het is tijd om contact op te nemen met Indiveo, zodat we de productie kunnen starten. Geen zorgen, wij doen het meeste werk.

Status van jouw Divi10%
10%

2. Kennismaken en intake

We vragen jullie om één contactpersoon (met mandaat) aan te stellen. Dit helpt om vlot met elkaar te communiceren. Daarna plannen we een gesprek in om kennis te maken (als we dat nog niet gedaan hebben) en bespreken we de inhoud. Wij vragen jullie om de belangrijkste en bestaande patiënteninformatie alvast te verzamelen en op te sturen, zo kunnen wij de kennismaking gericht voorbereiden.

Status van jouw Divi30%
30%

3. De Divi maken

Na de kennismaking starten we met het ontwikkelen van jullie Divi en werken we een eerste concept uit. Hierin brengen we zo veel mogelijk in beeld, zodat de contouren van het eindproduct al zichtbaar zijn. Het eerste concept wordt via ons platform naar jullie verzonden!

Status van jouw Divi70%
70%

4. Feedback

We leggen de Divi op de juiste momenten voor ter beoordeling, zodat jullie zo weinig mogelijk tijd hoeven te investeren. Hierbij geven we een aantal tips mee, zodat jullie het concept goed kunnen beoordelen.

Daarna verwerken wij jullie feedback en laten we het eindresultaat zien. 

Status van jouw Divi85%
85%

5. Starten met informeren

Na de laatste feedbackronde sturen wij een akkoordverklaring. Hierna ligt de inhoud vast en wordt de Divi afgerond. Als de Divi opgeleverd is, kan de Divi in gebruik genomen worden.

Wij ondersteunen jullie hierbij en zorgen er samen met jullie voor dat de inzet van de Divi soepel verloopt.

Status van jouw Divi100%
100%

Doorlooptijd

Gemiddeld genomen is de doorlooptijd voor het maken van een Divi 6 tot 8 weken.

Samen een animatie maken en jullie voorlichting verbeteren?

Wil jullie vakgroep of organisatie aan de slag met een Divi die nog niet in de Divitheek te vinden is?