Begrijpelijke voorlichting voor oncologiepatiënten in MijnDijklander

In Dijklander Ziekenhuis wordt op de afdeling oncologie gebruikgemaakt van Indiveo Divi’s voor het informeren van patiënten. Deze Divi’s worden klaargezet in de persoonlijke MijnDijklander omgeving. Hét patiëntenportaal van Dijklander ziekenhuis. Wij vroegen Linda Groenewoud-Kleij, verpleegkundig consulent, naar haar ervaringen met Indiveo.
Linda Groenewoud-Kleij, verpleegkundig consulent, naar haar en haar ervaringen met Indiveo

Linda Groenewoud-Kleij, verpleegkundig consulent heeft positieve ervaringen opgedaan met Indiveo en MijnDijkjlander.

Wat vind je zelf het prettigst aan werken met Indiveo?

“Ideaal aan werken met Indiveo is dat je zelf de teksten in de Divi’s kunt aanpassen. Het aanpassen van Divi’s is laagdrempelig en gemakkelijk. Daarbij kom je heel gemakkelijk in contact als je vragen of verzoeken hebt. Onze aanvragen voor extra illustraties bijvoorbeeld worden altijd zorgvuldig opgepakt door Indiveo.”

Merk je verschil voor patiënten door het gebruik van de Divi’s?

“Je merkt dat patiënten beter geïnformeerd naar hun voorbereidende gesprekken komen. Hierdoor zijn de gesprekken meer constructief. Daarnaast kunnen patiënten zich comfortabel thuis voorbereiden op hun aankomende behandeling. Dat geeft rust.”

En wat vinden je collega’s van Indiveo?

“Van mijn collega’s hoor ik dat ze tevreden zijn over de inhoud van de Divi’s en dat ze steeds meer gewend raken aan het klaarzetten van Divi’s voor patiënten via MijnDijklander. Ook dat is laagdrempelig en gemakkelijk.”

“Je merkt dat patiënten beter geïnformeerd naar hun voorbereidende gesprekken komen.”

— Verpleegkundig consulent Linda Groenewoud-Kleij

De volgende stap

De eerste ervaringen met informeren middels Divi’s bij Dijklander zijn opgedaan. Komende tijd zal er onderzocht worden welke Divi’s binnen Oncologie nog meer van toegevoegde waarde zullen zijn.

Deel dit artikel

Meer cases