Diakonessenhuis verbetert patiëntinformatie met Indiveo animaties

In de snel evoluerende wereld van de gezondheidszorg wordt effectieve communicatie steeds belangrijker. Fransje Baarveld, communicatie-adviseur bij het Diakonessenhuis, heeft met behulp van Indiveo deze communicatie verbeterd. We hebben met Fransje gesproken over haar ervaringen met de integratie van Indiveo animaties op de website van het Diakonessenhuis en de impact die dit heeft.

Indiveo animaties vormen een onderdeel van de website van het Diakonessenhuis 

De Samenwerking met Indiveo

De aanleiding voor de samenwerking met Indiveo was het streven van het Diakonessenhuis om patiënten op een duidelijke en visuele manier te informeren. Fransje legt uit dat ze ervoor hebben gekozen om Indiveo animaties toe te voegen aan hun eigen digitale folders en op de website. Deze animaties bieden patiënten visuele en begrijpelijke informatie over verschillende medische procedures en aandoeningen.

Toevoegen aan de website

Het Diakonessenhuis heeft een collectie van 700 online folders voor patiënten. Deze folders vormen een belangrijk digitaal communicatiemiddel en dragen bij aan de online vindbaarheid van hun website en informatie. Hierom heeft het Diakonessenhuis ervoor gekozen om het beeldmateriaal van Indiveo toe te voegen aan de eigen folders. Zo kunnen ze één distributiekanaal aan blijven houden. Dit is duidelijk voor zowel patiënt als zorgverlener. Met Indiveo heb je nooit meer dubbel beheer van programma’s en informatie. 

“Op termijn verwachten we dat afdelingen zullen vragen om nieuwe Indiveo animaties.”

— Fransje Baarveld, communicatie-adviseur bij het Diakonessenhuis

Embed-links: knippen en plakken

Fransje legt uit hoe dat in zijn werk gaat: “In ons CMS hebben wij een apart contentblok laten bouwen voor het toevoegen van een video aan een van onze webpagina’s of online folders. Bij Indiveo haal ik vervolgens de embed-link op van de betreffende video. Die link plak ik in het contentblok. Het blok is zo gemaakt dat de video alleen online wordt getoond. Het technische proces verloopt erg prettig. De embed-links ophalen bij Indiveo gaat heel gemakkelijk en daarna heb ik het in een paar klikken toegevoegd aan ons eigen kanaal. 

Toekomst

Op dit moment is het doel om animatievideo’s van Indiveo toe te voegen aan bestaande voorlichting van het Diakonessenhuis. Dit gebeurt voor alle specialismen. De afdelingen in het Diakonessenhuis reageren positief op de mogelijkheden en op de toegevoegde animaties. “We gaan nu zelfs nog meer informatie online beschikbaar maken, omdat daar wel al Indiveo animaties voor zijn die we graag willen gebruiken, maar nog geen geschikte plek op de website”, vertelt Fransje. “Op termijn verwachten we dat afdelingen ook zullen vragen om nieuwe Indiveo animaties.”

Deel dit artikel

Meer cases