Hoe vasculair internist Ilse Schrover haar gesprekken verbeterde

Ilse Schrover is internist-vasculaire geneeskunde in het Medisch Centrum Leeuwarden sinds 2018. Als vasculair internist ziet Ilse onder andere veel diabetespatiënten en mensen met trombose problemen. Vanuit deze rol heeft Ilse meegewerkt aan de ontwikkeling van de Divi’s ‘Zwangerschapsdiabetes (Diabetes Gravidarum)’ en ‘Behandelmogelijkheden bij diep veneuze trombose’.

Keyshot uit de Divi Zwangerschapsdiabetes (Diabetes Gravidarum)

Sinds het gebruik van Divi’s

“De Diabetes Gravidarum Divi wordt bij ons sinds een aantal maanden intensief gebruikt. Daarnaast is ook de Divi over trombose sinds kort in gebruik en ook daar ben ik erg blij mee. Trombose is een onderwerp waarover ik nu altijd veel uitleg moet geven”,  aldus Ilse Schrover.  

“Ik merk dat mijn werk steeds meer verandert door het gebruik van Divi’s. Het grootste verschil wat ik merk is dat vrouwen met zwangerschapsdiabetes voor het gesprek al beter weten wat er met ze aan de hand is” aldus Ilse. De patiënten spreken, na het zien van de Divi, eerst de gynaecoloog en daarna de internist. “Door de Divi kan ik bij een deel van de vrouwen minder uitleg geven als ik merk dat ze het al goed snappen. Ze stellen ook andere vragen dan voorheen. Ik vind het erg leuk dat we nu een ander gesprek kunnen voeren dan de algemene ‘standaard-uitleg’ die ik gewend was.”

“Patiënten zijn beter voorbereid na het zien van de Divi. Ik vind het erg leuk dat ik daardoor nu een ander gesprek met ze kan voeren dan de algemene uitleg die ik gewend was.”

— Ilse Schrover, internist-vasculaire geneeskunde 

Reacties van patienten

Van patiënten hoort Ilse dat zij het fijn vinden dat ze zich goed kunnen voorbereiden. Vooral het visuele aspect verduidelijkt veel. “Ik vind het van toegevoegde waarde voor patiënten dat zij van tevoren een filmpje kunnen zien en de afbeeldingen met extra informatie kunnen doornemen, en natuurlijk ook dat alles goed terug kunnen vinden. Bovendien is het fijn dat er in het gesprek meer ruimte is voor persoonlijke vragen.” 

Divi’s samen ontwikkeld

“Tijdens de ontwikkeling van de Divi’s vond ik het erg leuk om te zien dat je in twee of drie gesprekken en terugkoppelingen de hele Divi ziet ontwikkelen en dat hij helemaal naar wens is vormgegeven.” Ilse vindt de Divi’s veel duidelijker en levendiger voor patiënten dan de folders die voorheen gebruikt werden. “Het past heel goed bij de tijd van nu waarin alles op mobiele telefoons te vinden is. Ideaal dat het zo kan!” 

Geïnteresseerd in informeren met Divi’s?
Neem contact op.

Meer cases