In gesprek over Netelroos

Een innovatieve samenwerking tussen Huid Nederland en Novartis

Netelroos of urticaria

Huid Nederland en Novartis hebben hun krachten gebundeld om een Divi te ontwikkelen over een veelvoorkomende huidaandoening: netelroos, ook wel bekend als urticaria.

Een Divi als ondersteuning

Huid Nederland en Novartis hebben gesprekskaarten gemaakt die mensen met netelroos ondersteunen bij hun gesprekken met zorgverleners. Om deze informatie op een toegankelijke manier te verspreiden, hebben Huid Nederland en Novartis ervoor gekozen om de informatie in een Divi te verwerken. 

Netelroos is een aandoening die wordt gekenmerkt door jeukende, verhoogde rode bultjes op de huid. Het kan een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit van leven en het is daarom essentieel om goed geïnformeerd te zijn over de aandoening en de beschikbare behandelopties.

Ontwikkeld met experts en ervaringsdeskundigen

De Divi is ontwikkeld in samenwerking met medische experts en ervaringsdeskundigen en bevat informatie over netelroos. Door gebruik te maken van de Divi kunnen mensen met netelroos zich beter voorbereiden op de gesprekken met zorgverleners. Het doel is om samen met de zorgverlener de best passende zorg te kiezen.

“Met de Divi wordt de informatie op een begrijpelijke, visuele manier gepresenteerd, waardoor het voor iedereen toegankelijker wordt. Dit helpt mensen met netelroos om de informatie beter te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen over hun gezondheid. Daarnaast is het delen van de Divi in combinatie met onze gesprekskaarten waardevol, omdat we hierdoor een breder publiek kunnen bereiken.”

— Inge Dubbeldam / Novartis

De volgende stap in de samenwerking

Als vervolg op deze Divi werken we nu aan een nieuwe Divi gericht op het ziektebeeld netelroos. Samen streven we ernaar om het bewustzijn over netelroos te vergroten en hopen we dat deze initiatieven een positieve impact zullen hebben op het leven van mensen die met deze aandoeningen te maken hebben.

Geïnteresseerd in informeren met Divi’s?
Neem contact op.

Meer cases