Verdiepende beeldverhalen voor Izore

Izore is een medisch microbiologisch laboratorium. Medische microbiologie is een specialisme dat zich bezighoudt met het opsporen, diagnosticeren, behandelen en voorkomen van aandoeningen die worden veroorzaakt door micro-organismen (bacteriën, virussen, parasieten en schimmels). (Bron Izore)
De uitdaging

Izore draagt als laboratorium elke dag bij aan de zorg voor patiënten. Dit werk vindt meestal plaats achter de schermen en is nauwelijks zichtbaar voor patiënten. Toch heeft het medisch laboratorium direct invloed op het zorgproces voor patiënten. Denk bijvoorbeeld aan de wachttijden voor een specifieke uitslag of het nogmaals moeten afstaan van weefsel voor een onderzoek. Om patiënten te laten zien wat er zich in het medisch laboratorium afspeelt heeft Izore ons gevraagd om een aantal processen te vertalen naar begrijpelijke beeldverhalen.

Aanpak

Het werk van Izore wordt binnen Indiveo als verdiepende informatie beschouwd. Dit betekent dat deze informatie interessant is voor patiënten die gericht meer willen weten. Patiënten vinden in de Divi’s daarom een aanvullend tabblad met verdiepende informatie. In dit tabblad kunnen diverse aanvullende informatiebronnen worden toegevoegd.

Resultaat

Samen met Izore zijn er twee beeldverhalen ontwikkeld. Deze verhalen zijn toegevoegd aan verschillende relevantie Divi’s en worden door Izore zelf gebruikt als voorlichting op de eigen website. De volgende beeldverhalen zijn opgeleverd:

Sputum kweek

Bij een aandoening van de luchtwegen of longen, bijvoorbeeld een luchtweginfectie of een longontsteking, kan er diep in de luchtwegen extra slijm worden aangemaakt. Dit sputum kan worden opgehoest. Om erachter te komen wat de oorzaak is van de extra slijmproductie, kan het sputum in een laboratorium worden onderzocht op ziekteverwekkende virussen en bacteriën.

Moleculaire diagnostiek

In het laboratorium wordt lichaamsmateriaal met behulp van moleculaire technieken onderzocht om afwijkingen in bijvoorbeeld tumorcellen op te sporen en te identificeren.

Ook bijdragen aan begrijpelijke informatie met een verdiepende animatie? 
Neem contact op met Ralph Koppers.

Deel dit artikel

Meer cases