Indiveo Inside: Bernard Plat

Bernard Plat is frontend developer bij Indiveo en medewerker vanaf het eerste uur. In zijn functie verbindt hij de techniek met menselijke interacties.

Bernard kwam met Edwin de Boer (co-founder Indiveo) in contact tijdens zijn eindgesprek voor de opleiding webdeveloper. “Edwin wilde met mij om tafel om te praten over zijn ideeën voor Indiveo en de technische mogelijkheden. Ik werd enthousiast van zijn ideeën en zo ben ik eigenlijk aangehaakt gebleven.”

Bijdragen aan een maatschappelijk product

Dat Bernard interesse heeft voor het verbeteren van de zorg komt niet helemaal uit de lucht vallen. Zijn moeder is doktersassistente, dus meedenken met patiënten is hem met de paplepel ingegoten. “Iets kunnen geven aan patiënten is heel mooi. Het is echt een maatschappelijk product en dat is leuk. Daarnaast is het concept ook gewoon heel sterk” vertelt Bernard.

Ambassadeur van het gebruiksgemak

Als frontend developer maakt Bernard als het ware de voorkant; dat wat klanten en patiënten zien. Hij denkt na over functies, knoppen en ervaringen die klanten en patiënten hebben wanneer zij Indiveo gebruiken. Wat is de reis die de gebruiker maakt en hoe worden zij door de applicatie geleid? Je zou kunnen zeggen dat Bernard ambassadeur van het gebruiksgemak is. “Als developer denk je continu tien stappen vooruit. Je denkt niet alleen na over wat het programma moet kunnen, maar ook over wat gebruikers willen. Je moet de bril op kunnen zetten van verschillende doelgroepen. Ik stel mezelf dan de vraag: ‘ik ben nu patiënt, wat vind ik hiervan?’ of ‘ik ben nu communicatiespecialist in het ziekenhuis, hoe wil ik dat het proces verloopt en welke informatie vind ik belangrijk?’ Dat is belangrijk om mee te nemen bij het uitdenken van nieuwe functionaliteiten.”

De brug tussen techniek en mens

Naast het bedenken van nieuwe functionaliteiten, houdt Bernard zich bezig met het verder ontwikkelen van bestaande functionaliteiten en het oplossen van problemen. Het programma moet bijvoorbeeld in elke browser en op elk type apparaat goed te gebruiken zijn. “Door alle functionaliteiten en ontwikkelingen wordt het programma steeds completer en moet je als devoloper met meer dingen rekening houden. Gelukkig sta ik er niet alleen voor, we doen het samen en zijn een gedreven en hecht team. Ik ben binnen ons team een beetje de brug tussen de technische kant en de menselijke kant van Indiveo.”  

Vrijheid om te ontwikkelen

Voor Bernard is geen werkdag hetzelfde en het bouwen en meedenken aan Indiveo past hem goed. “Naast dat ik mag doen wat ik leuk vind, krijg je bij Indiveo ook nog eens heel veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Technologie staat nooit stil, dus jezelf blijven ontwikkelen is ook heel belangrijk. Werken aan een product waar je vanaf het begin bij bent geweest, geeft ook nog eens extra voldoening. Je ziet het product echt groeien.”

Deel dit bericht via e-mail en socialmedia

Meer nieuws