Samenwerking BeterDichtbij en Indiveo; meer mensen bereiken.

23 april 2020

BeterDichtbij-Indiveo
De toegankelijke patiënteninformatie van Indiveo is nu beschikbaar vanuit het BeterDichtbij platform. Patiënten die zorg ontvangen van de arts of verpleegkundige kunnen via het BeterDichtbij platform toegankelijke, medische informatie ontvangen van Indiveo. “Meerdere ziekenhuizen vroegen ons of dit mogelijk was. Dankzij snel schakelen hebben we dit kunnen bewerkstelligen,” aldus Sander Bijl, operationeel directeur van BeterDichtbij.

Het werkt eenvoudig: als een arts of andere zorgverlener één van de 185 begrijpelijke beeldende informatie Divi’s wil delen met de patiënt, kan hij deze eenvoudig via het BeterDichtbij platform toevoegen aan het bericht voor de patiënt. Zo krijgt de patiënt een berichtje gestuurd op de eigen telefoon, met daarin onder andere een link naar de ‘Divi’ van Indiveo. In de BeterDichtbij omgeving kan een Divi standaard toegevoegd worden aan een vast onderwerp. Bij een afspraak over een medische ingreep kan bijvoorbeeld de uitleg over die ingreep automatisch worden meegestuurd. Zo heeft de patiënt altijd de juiste informatie op het juiste moment. Het versturen van deze informatie gebeurt altijd veilig en versleuteld. 

Toegankelijke informatie voor patiënten

Patiënten moeten altijd kunnen beschikken over betrouwbare informatie over hun onderzoek, ziektebeeld of behandeling. Op het juiste moment Informatie ontvangen van de eigen zorgverlener is daarom erg belangrijk. ‘BeterDichtbij is een betrouwbare partner om een gezamenlijk doel na te streven: begrijpelijke informatie over ziekte en gezondheid toegankelijk delen met patiënten. “Mooi dat we kunnen samenwerken en zo nog meer mensen kunnen bereiken met onze begrijpelijke patiënteninformatie”, aldus Ralph Koppers, longarts en medisch directeur van Indiveo. 

Beschikbaar voor iedereen

Alle Friese ziekenhuizen zetten Indiveo reeds in voor hun patiënten en steeds meer ziekenhuizen in Nederland sluiten aan vanwege de voordelen voor patiënten en zorgverleners. Ralph Koppers vertelt: “BeterDichtbij is een platform dat door alle zorgverleners eenvoudig in te zetten is en, net als Indiveo, een initiatief van en voor de zorg. Patiënten en zorginstellingen profiteren van deze samenwerking. BeterDichtbij is beschikbaar in heel Nederland en heeft een groot aantal gebruikers.”  

Naast BeterDichtbij wordt de informatie van Indiveo geïntegreerd in de ‘eigen patiënten omgeving’ van de ziekenhuizen en meerdere medische apps.

Integratiemogelijkheden van Indiveo

Naast de integratie met BeterDichtbij biedt Indiveo diverse mogelijkheden om aan te sluiten bij de werkwijze van ziekenhuizen en zorginstellingen. Lees meer over onze integraties. 

Deel dit bericht via e-mail en socialmedia

Meer nieuws