Indiveo Inside: Margot Strobbe

Margot Strobbe is productieleider en specialist storytelling bij Indiveo en houdt zich onder andere bezig met het maken van de scripts voor de Divi’s en het verzamelen van de informatie die overgebracht moet worden in de Divi’s.

Eerste ervaring in de zorg

Naast een creatieve opleiding heeft Margot in het verleden in het ziekenhuis gewerkt als assistent op de polikliniek. “Ik heb hier veel ervaring opgedaan in contact met patiënten. Ik heb de spanning van sommige patiënten kunnen voelen en gehoord wat de vragen zijn die ze stellen,” vertelt Margot. Bij Indiveo kan ze haar creatieve kant en haar liefde voor de zorg combineren: “op deze manier kan ik bijdragen aan goede zorg voor iedereen, zonder in de frontlinie te hoeven staan.”

Zien wat er gebeurt

Hoewel Margot naar eigen zeggen niet van ‘vies en bloederig’ is, twijfelde zij geen moment toen Isala haar vroeg om mee te kijken met een fundoplicatie (middenrifbreukoperatie). Ze was bij Isala om de zorgverleners het hemd van het lijf te vragen over de ingreep, zodat ze de juiste informatie in het script van de Divi kon verwerken, maar eindigde op de OK om het met eigen ogen te zien.

“Het meekijken met de operatie geeft zo’n goed beeld van wat we over moeten brengen met onze animaties. Veel mensen zijn nog nooit op een OK geweest, dus als wij goed en begrijpelijk kunnen laten zien hoe dat is, geeft dat patiënten rust. Daarbij valt het bij het meekijken op dat er groot verschil is tussen wat van belang is voor een zorgverlener en wat van belang is voor een patiënt.”

Van informatie naar begrijpelijke Divi

Aan de hand van alle informatie die Margot ophaalt, gaat ze aan de slag met het schrijven van de scripts voor de Divi’s. De eerste versie deelt ze met het team en samen gaan ze dan bedenken welke beelden deze informatie het beste overbrengen. “Het is belangrijk om te denken in metaforen en met elkaar na te denken over welke associaties je het eerste maakt bij bepaalde woorden of termen.” Wanneer er een eerste schets ligt van hoe de Divi eruit moet gaan zien, wordt alle informatie gecontroleerd door de zorgverleners. Op deze manier is het altijd zeker dat de informatie in de Divi’s inhoudelijk juist is.

Dat Margot hart heeft voor haar werk is duidelijk: “het is een heel mooi platform, waarmee we kunnen zorgen voor iedereen in onze maatschappij. Met correcte en begrijpelijke informatie, zorg je ervoor dat iedereen goede keuzes kan maken. Het zou zo mooi zijn als we Indiveo in kunnen gaan zetten voor meer dan alleen de zorg.”

Deel dit bericht via e-mail en socialmedia

Meer nieuws