Samenwerking MSB VCL en Indiveo

Artsen steken veel tijd in het uitleggen van behandelprocedures. Verloren tijd, zo blijkt uit meerdere onderzoeken. Eenmaal thuis kunnen patiënten deze informatie niet goed reproduceren. Als oplossing voor dit probleem heeft Indiveo een digitaal concept ontwikkeld waarmee op eenvoudige wijze slimme animaties (DiVi’s) naar patiënten verstuurd kunnen worden.

De medisch specialisten van het MSB VCL in het Medisch Centrum Leeuwarden investeren als eerste in de productie van tientallen DiVI’s. MSB VCL en Indiveo hebben samen een community model ontwikkeld waarmee ook andere MSB’s en ziekenhuizen kunnen participeren in de ontwikkeling van DiVi’s (digitale interactieve video informatie) voor patiënten.

Indiveo is een initiatief van longarts Ralph Koppers. Hij constateerde in z’n eigen werk dat veel van zijn patiënten de verstrekte informatie in het consult niet kunnen reproduceren. “De patiënt blijft in het gesprek hangen bij de diagnose, ‘dat wat hem mankeert’. Hij moet dat eerst verwerken alvorens andere informatie binnen komt.” Met Indiveo wordt informatie thuis, op maat en beeldend aangeboden. Zo kan deze in alle rust, alleen of met naasten, oneindig vaak bekeken worden.

Informatievoorziening aan patiënten is een onderwerp dat brede belangstelling heeft. Met de visuele animaties van Indiveo zie je simpel verbeeld hoe een onderzoek of behandeling verloopt. “Een patiënt liet weten niet meer bang te zijn voor het onderzoek nu ze wist hoe het zou verlopen.” Tevens komt met Indiveo 30% van de consulttijd vrij voor persoonlijk contact met de patiënt.

De animaties en beeldende inhoud die in Indiveo worden aangeboden zijn ontwikkeld door artsen en zijn breed toepasbaar. Ze bieden goede, eenduidige informatie, veelal gebaseerd op landelijke standaarden en common practice. Indiveo is daarmee in heel Nederland toepasbaar. Het delen van deze informatie en het uniform toepassen kan daarmee leiden tot een kwaliteitsverbetering én kosten besparing in de zorg.

Voor meer informatie over de samenwerking tussen MSB VCL en Indiveo kunt u contact opnemen met Arno Vink (MSB VCL) of Ralph Koppers (Indiveo) (06) 34 00 98 91 / ralph@indiveo.nl

Deel dit bericht via e-mail en socialmedia

Meer nieuws