Winnaar van de Taalunie ZorgVoorZorgPrijs!

Geschreven door Edwin de Boer op 24 juni 2021

Op 23 juni mochten wij van juryvoorzitter en algemeen secretaris van de Taalunie Kris Van de Poel, de ZorgVoorZorg prijs in ontvangst nemen!

De ZorgVoorZorg prijs is een prachtig initiatief van de Nederlandse taalunie om de begrijpelijkheid van medische taal vergroten en daarmee de zorg voor iedereen meer toegankelijk maken. Aan de prijs is een geldbedrag en een promotiecampagne verbonden om het belang van begrijpelijke informatie te onderstrepen.

“Het werk van Indiveo is begrijpelijke taal op-en-top. Het maakt heel zichtbaar waar mensen bang voor kunnen zijn, het brengt mensen heel erg tot rust. Het vertelt hoe een hele procedure in elkaar zit en het geeft ook een kijk op de toekomst.”

— Kris Van de Poel (algemeen secretaris van de Taalunie)

Indiveo was samen met de ‘bespreekwijzer erfelijkheidsonderzoek bij borstkanker’ van UMC Utrecht en de website ‘corona in duidelijke taal’ van de Vlaamse organisatie Wablieft geselecteerd uit een longlist van 18 initiatieven.

Uitreiking tijdens de uitzending

De uitreiking van de prijs was onderdeel van een mooie uitzending over het belang van begrijpelijke taal in de zorg en is hieronder terug te zien.

Ralph Koppers gaf naar aanleiding van het winnen van de Zorg voor Zorg prijs een interview in de Taalstaat op NPO radio 1. Beluister het interview hier.

Ook het Medisch Contact had aandacht voor de prijs. Lees het artikel de website van Medisch Contact

Deel dit bericht via e-mail en socialmedia

Meer nieuws