Ziekenhuis St Jansdal kiest voor Indiveo

Het goede nieuws mag naar buiten: na een pilot op de poliklinieken van #orthopedie en #mdl met veel positieve ervaringen, kiest Ziekenhuis Sint Jansdal ervoor om begrijpelijke en toegankelijke patiënteninformatie voor alle patiënten beschikbaar te maken! ?

Met een gezellige bijeenkomst en een heerlijk gebakje werd de samenwerking feestelijk ingeluid

Succesvolle proef op de afdelingen MDL en orthopedie

Afgelopen periode werd er een proef gehouden bij de polikliniek MDL en orthopedie met Indiveo. Dit leverde positieve ervaringen op. Een patiënt zei: “Ik vond de Divi heel duidelijk, fijn voor een goede voorbereiding”. Een ander liet weten: “Prettig om na de operatie alles nog eens op je gemak terug te kunnen kijken.” Een derde vond het “heel interessant en waardevol”.

Het St Jansdal heeft na deze succesvolle pilot besloten om begrijpelijke informatie van Indiveo stap voor stap door te voeren bij alle vakgroepen en afdelingen. Folders en animaties worden gelinkt aan de afsprakeninformatie in MijnStJansdal. Als iemand een afspraak krijgt, kan diegene direct de betreffende folder of animatie bekijken. Ook komen de animaties op de website en is de tekst op papier verkrijgbaar voor patiënten die minder digitaal vaardig zijn.

“Door animatie toe te voegen als middel kunnen we een kwaliteitsslag maken in onze voorlichting. Uit onderzoek blijkt dat informatie beter onthouden wordt als het visueel ondersteund is en in begrijpelijke taal uitgelegd. Zo kunnen onze patiënten zich nog beter voorbereiden. Dat is belangrijk. Weten hoe bijvoorbeeld een onderzoek gaat, draagt bij aan een gevoel van regie en het verminderen van angst.”

— Leonie Boven, voorzitter Raad van Bestuur Sint Jansdal

Met een gezellige bijeenkomst en een heerlijk gebakje werd de samenwerking feestelijk ingeluid door Linda Heller (senior communicatieadviseur en projectleider) en Matthys Baarsma (klantsuccesmanager Indiveo)

We zijn erg trots op deze nieuwe samenwerking en kijken ernaar uit om de aankomende jaren aan de slag te gaan om de zorg begrijpelijk te maken voor alle patiënten en hun naasten!

Deel dit bericht via e-mail en socialmedia

Meer nieuws